+36 26 597 100 2025 Visegrád, Fő utca 92.
Megéri
nálunk
foglalni!

Visegrádról

Visegrád a Dunakanyar gyöngyszeme

Visegrád a Dunakanyar kis ékszerdoboza, számos történelmi, természeti és kulturális látnivalójával, rengeteg programmal és izgalmas, gyönyörű kirándulóhellyel a pihenni vágyók és kikapcsolódást keresők egyik kedvenc célpontja.

Visegrád rövid történelme

A város kedvező földrajzi adottságai, központi elhelyezkedése miatt a történelem során mindig a figyelem középpontjában állt. Visegrád területén már az újkőkorszakból találunk régészeti emlékeket, a bronzkortól folyamatosan lakott terület volt. A rómaiak idején a Sibrik-dombon emeltek erődöt, mely a Duna mentén legjelentősebbnek számított.

A magyarság letelepedésekor Árpád fejedelem testvérének lett szállásbirtoka. Az első, latin nyelvű oklevél 1009-ben említi Visegrádot (magas várat jelent). A 328 m magas hegyen álló Fellegvárt IV. Béla kezdte el építeni. Nemzetközi jelentőségűvé a XV. században vált az Anjoul idején. A híres királyi palotát Károly Róbert kezdte építeni az 1320-as években. 1335-ben volt az a királyi találkozó, melynek alapján 1991-ben a Visegrádi Négyek együttműködése létrejött.

Mátyás király uralkodása alatt élte virágkorát a város. E virágzás a török időkig tartott, mely alatt a vár szinte telejsen megsemmisült.

A település újbóli fellendülése a XIX. században kezdődött, a dunai gőzhajózás megindulásával, mára a hazai és nemzetközi turizmus egyik leglátogatottabb üdülőkörzete a Dunakanyar.

A város lakóinak száma alig 1700 fő - az ország egyik legkisebb városa - nem kevesebb, mint 300 ezer vendéget fogad egy évben.

A romantika fellegvára

A Dunakanyar legszebb ékköve Visegrád. Tudták ezt már Mátyás király idejében, A romantikus hangulat alapjait itt a reneszánsz világ minden szegletében megtaláljuk. A táj csodái és a város legendás történelme meseszép díszletet biztosít a romantikus együttlétekhez. A felemelő panoráma és a természet adta látnivalók kedvelt célpontja a szerelmeseknek, nászutasoknak, házassági évfordulót ünneplőknek.

Visegrád elképesztő szépségeit és hangulatát fokozhatja egy pohár borral a kandalló előtt és a szálloda nászutas lakosztályának extra kényelmével.

Családok játszótere

Város és a környék gazdag történelmi, kultúrális és természeti értékei mellett másfajta élményekkel is kecsegtet a felnőtteknek és a gyerekeknek. A klasszikus látnivalók mellett az elmúlt években rengeteg új attrakció kelt életre. A Mátyás Király Történelmi Játszópark a mesék világán keresztül nyitja meg múltunk kapuját. Aki adrenalinban nem fukarkodó felfrissülésre vágyik, keresse fel a bobpályát, a téli nyári sípályát vagy az országban egyedülálló canopy-t. Sétahajózzon, vagy lovaskocsikázzon családjával, túrázzon a szabadban vagy járja be kétkeréken a fantasztikus helyszíneket! Golf, gokart, vizisí és számos családi program nyújt kikapcsolódást a városban és a környéken.

Kiemelt ajánlataink